Online rejtvény: Színes grafilogika 1.


Érdekes logikai feladatok: logikaifeladatok.hu

Felhívom ismerősöm figyelmét erre a játékra!
Neved: Ismerősöd e-mail címe:gif maker

A grafilogika az oldal legnépszerűbb rejtvénye. A hagyományos egyszínű változata már régóta elérhető, most megismerkedhet a többszínű verzióval.

A színes grafilogika szabályai:

A számok darabszáma a sorok elején és az oszlopok tetején azt jelenti, hogy a színes négyzetek hány csoportban helyezkednek el. (Például ha az egyik oszlop tetején a piros2,sárga3,zöld1,zöld5 számok vanank, ez azt jelzi, hogy abban az oszlopban a színes négyzetek négy csoportban helyezkednek el.) Maguk a számok azt jelzik, hogy az egyes csoportok hány színes négyzetet tartalmaznak. (Például az egyik oszlop tetején levő piros2,sárga3, zöld1, zöld5 számok azt jelentik, hogy az első csoportban 2 piros, a következőben 3 sárga, majd 1 zöld és végül 5 zöld négyzet van.) Azonos színű csoportok között mindig van legalább 1 üres négyzet, a különböző csoportok között viszont nem feltétlenül. (Az előző példában a zöld1 és zöld5 csoport között van legalább 1 üres négyzet, de a piros2 és sárga3 között nem feltétlenül.)

Ha helyesen fejted meg a rejtvényt, egy kép rajzolódik ki a rejvényből. Mit ábrázol ez a kép?

A "New Game"-re kattintva válassz egy rejtvényt. A felső sorban a megfelelő szín kiválasztása után kattints oda, ahova le szeretnéd tenni. Újabb kattintással egy pöttyöt teszel, ami jelzi, hogy az a négyzet üres. Újabb kattintással a négyzet újra fehér lesz, visszaáll az eredeti állapotba.