Online játék: Szabadulás a könyvtárból


Érdekes logikai feladatok: logikaifeladatok.hu

Felhívom ismerősöm figyelmét erre a játékra!
Neved: Ismerősöd e-mail címe:gif maker

Itt egy könyvtárból kell kiszabadulnod az elrejtett tárgyak megtalálásával és használatával. A kézre kattintva tudod elengedni a tárgyakat.

Megoldás:

1. Emeld fel a kanapé párnáit, ott lesz egy számkártya.
2. A könyvespolcon a jobb oldalon felülről a második sorban a vastag lila könyvet vedd ki, ebből is kiesik egy számkártya a kanapé párnái alá.
3. Menj balra és vegyél le mindent az asztalról. Ha a terítőt is levetted, kiesik megint egy számkártya a szék mögé. Az asztal jobb oldalát megmozgatod, újabb számkártyát kapsz. Az asztal mögött az egyik téglát kihúzva ismét találsz egy számkártyát. Pakolj vissza mindent az asztalra a biblián és az ollón kívül.
4. A fali kép jobb alsó sarkánál is találsz egy számkártyát.
5. Lépj kettőt balra, vágd el az ollóval a zsákon levő madzagot. Kiugrik egy macska, nézz bele a zsákba. Emeld fel a macskakakit, alatta ott van egy számkártya. Vedd ki a szívószálat is. Tedd vissza a macskakakit, az már nem kell semmire. :)
6. Hogy legyen helyed a többi tárgynak, menj be a kék függöny mögé. A jobb oldali fa dobozra pakold rá a számkártyákat.
7. Menj hátra, majd jobbra kétszer. Tedd vissza az ollót az asztalra és vedd el a poharat. Nagyítsd ki dupla kattintással és tedd bele a szívószálat. Igyál 3 kortyot és vedd ki a pohárból a számkártyát.
8. A könyvespolcon bal oldal legfelső polcán a vastag barna könyvből kiesik egy nagyító.
9. Nagyítsd ki a bibliát, vedd ki belőle a fegyvert. Tedd vissza a bibliát az asztalra. Nagyíts ki a fegyvert és nézd meg a nagyítóval. Keress egy hatjegyű számot rajta a puskacsőnél, ezt jegyezd meg. Vedd el a papírtekercset is az asztalról.
10. Menj kétszer balra a kék függöny mögé és a széfen középre állítsd be be a hatjegyű számot. Vedd ki a pénzt, alatta van egy számkártya. Tedd vissza a pénzt.
11. Tedd be a számkártyákat a helyükre, már mind a kilencet megtaláltad. Balra a sárga gombokra helyezd el a számkártyákat, mint a dominót, hogy az egymás melletti oldalakon azonos szám szerepeljen.
12. Vedd ki a fegyvert, lépj hátra majd egyszer jobbra. Vedd ki a papírdobozból a töltetet. Nyisd ki és csukd be a papírtekercset. Szereld rá a töltetet a fegyverre. Lődd szét a falat, ahol lejött a vakolat, és kijutottál.